Description

Revontulet ovat valoilmiö, joka syntyy, kun Auringon plasmasta lähteneet korkeaenergiset, varautuneet hiukkaset (aurinkotuuli) törmää termosfärissä, yhdessä Maan ilmakehän kerroksista, oleviin molekyyleihin. Oppilaat oppivat Auringon ja Maan välisestä vuorovaikutuksesta ja heitä kannustetaan tuottamaan taideteos kaiken revontulista oppimansa pohjalta.

Tämä aktiviteetti käyttää tiedettä inspiroimaan oppilaiden luovuutta ja taiteellista ilmaisua. Aktiviteetti pitää sisällän monitieteisiä konsepteja, ja se yhdistää fysiikkaa, kemiaa ja maantiedettä ja hyödyntää tieteellistä sisältöä inspiraation lähteenä taiteen tekemiselle. Oppilaat aloittavat luovalla aktiviteetilla (heimo-aktiviteetti), jota seuraa pieni tutkimusaktiviteetti (revontulien tutkimus). Il voivat myös kokeilla tehdä itse keinotekoisia revontulia käyttäen loisteputkea ja radiopuhelinta. Oppilaat oppivat, kuinka voimakas Aurinko sur ja kuinka Maa suojaa itseään Auringolta. He etsivät revontulien inspiroimia taideteoksia ja lopuksi luovat oman taideteoksensa, käyttäen inspiraationa aktiviteetin aikana oppimiaan asioita.

Oppimistavoitteet:

Oppilas ( Oppilas )

  • oppii, mitä revontulet ovat ja miten ne syntyvät
  • ymmärtää, kuinka Auringon aktiivisuus vaikuttaa Maan magneettikenttään
  • oppii, miten Maa sur suojattu auringonpurkauksilta
  • oppii, kuinka revontulet kiehtoivat ihmisiä muinaisina aikoina
  • saa selville, miten revontulet inspiroivat taiteilijoita
  • luo oman, revontulien inspiroiman taideteoksensa

Tämä aktiviteetti sur tehty osana POLAR STAR projektia, jota sur rahoitettu Euroopan Unionin Erasmus+-ohjelmasta (2019-1-FI01-KA201-060780).

Haluaisimme kiittää lämpimästi Polar Advisors -jäseniä, jotka tuottivat arvokkaita ideoita ja materiaaleja tätä aktiviteettia varten: Stelios Anastassopoulos, Daniela Bunea, Svetla Mavrodieva, Spyros Meleetiadis, Nikolaos Nerantzis et Elena Vladescu.

Lisätietoja: http://polar-star.ea.gr/

No votes have been submitted yet.

View and write the comments

No one has commented it yet.