Description

Αυτό το μάθημα σκοπεύει να παρουσιάσει στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την σημασία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και πιο συγκεκριμένα στην ενέργεια που παράγεται από τα ηλιακά πάνελ. Το μάθημα εστιάζει σε παράγοντες σημαντικούς κατά την εγκατάστασή τους, όπως η θέση της χώρας, η σωστή κλήση κατά την εγκατάσταση και η σημασία των εποχών κ.α. Το μάθημα ακολουθεί το βασικό μοντέλο διερευνητικής διδασκαλίας, ξεκινά από τον προσανατολισμό στο θέμα και την εισαγωγή των βασικών εννοιών και συνεχίζει καλώντας τους μαθητές να κάνουν τη δική τους έρευνα στο θέμα.

Μαθησιακοί στόχοι: Μετά από αυτό το μάθημα, οι μαθητές θα μπορούν επίσης να:

  • Καταλάβουν την αξία των  ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 
  • Συλλέξουν και να επεξεργαστούν δεδομένα σχετικά με την εγκατάσταση ηλιακών πάνελ
  • Καταλάβουν την σημασία παραγόντων όπως το κλίμα και οι εποχές στην παραγωγή ενέργειας από τον Ήλιο

Αυτό το ILS μπορεί να εφαρμοστεί ως αυτόνομο μάθημα. Παράλληλα όμως, αποτελεί τμήμα του πακέτου μαθημάτων «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» το οποίο μπορεί να εφαρμόστει στο πλαίσιο ενός μεγαλύτερου project.

Σε αυτό το μεγαλύτερο project μπορεί να συνδυαστεί με το επιστημονικό ILS για την εξερεύνηση των ανέμων ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας - Καλοί Άνεμοι), το ILS της προσέγγισης του ανοικτού σχολείου (Πράκτορες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) και το ILS με το πολιτιστικό αντίκτυπο (Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - Υπερνίκηση των πολιτιστικών εμποδίων) και το κοινωνικο-οικονομικό ILS (Ακτιβιστές Για Τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας).

Το ILS ακολουθεί τις αρχές του καθολικού σχεδιασμού για τη μάθηση (Universal Design for Learning - UDL) που αποσκοπούν στη μάθηση χωρίς αποκλεισμούς.

Αξιολογήτρια: Νικολέττα Ξενοφώντος

Μετάφραση: Τσουρλιδάκη Ελευθερία

Το ILS σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος InSTEAM.

Rating: 5 - 1 votes

View and write the comments

No one has commented it yet.