Description

Αυτό το περιεκτικό μάθημα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σχεδιάστηκε εφαρμόζοντας την επιστημονική προσέγγιση. Τα παιδιά εισάγονται στην σημασία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ποιες προσπάθειες γίνονται στον κόσμο για τη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αφού γνωρίσουν τα στοιχεία της μηχανικής πίσω από την κατασκευή αιολικών πάρκων, θα αναλάβουν τον ρόλο του δήμαρχου και θα πραγματοποιήσουν μια μελέτη εξετάζοντας τη δυνατότητα να εγκατασταθεί ένα αιολικό πάρκο στο χωρίου τους. Τέλος, αναστοχάζονται για τις δυσκολίες που εμπεριέχει η ολοκληρωτική μετάβαση στην αιολική ενέργεια.

Μαθησιακοί στόχοι:

Μετά το τέλος του μαθήματος τα παιδιά θα:

  • είναι σε θέση να εξηγούν τη σημασία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
  • έχουν μια ιδέα για τις προσπάθειες που γίνονται στον κόσμο όσον αφορά στην υιοθέτηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
  • είναι σε θέση να εξηγούν τα βασικά για την αιολική ενέργεια και τις ανεμογεννήτριες
  • είναι σε θέση να καταγράφουν τους παράγοντες που επηρεάζουν την κατασκευή ενός αιολικού πάρκου
  • είναι σε θέση να συζητούν για τους λόγους που είναι δύσκολο η ανθρωπότητα να στραφεί πλήρως στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Αυτό το ILS είναι μια αυτόνομη δραστηριότητα, αν και μπορεί να συνδυαστεί με το επιστημονικό ILS για την εξερεύνηση του ήλιου ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας (Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - Εδώ Έρχεται ο Ήλιος) και το κοινωνικοοικονομικό ILS (Ακτιβιστές για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), το ILS της προσέγγισης του ανοικτού σχολείου (Πράκτορες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) και το ILS με το πολιτιστικό αντίκτυπο (Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - Υπερνίκηση των πολιτιστικών εμποδίων).

Αξιολογητής: Olga Dziabenko

Μετάφραση: Νικολέττα Ξενοφώντος

Το ILS σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος InSTEAM.

Rating: 5 - 1 votes

View and write the comments

No one has commented it yet.