Description

Μελετήστε την κατασκευή του τηλεσκοπίου James Webb (JWST) και τον σχεδιασμό του πρωτεύοντος καθρέφτη του. Αυτό το μάθημα αφορά σε τρία θέματα μηχανευτικής (engineering). Μπορείτε να μελετήσετε κάποιο από αυτά ή και τα τρία. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για την κατασκευή ενός μεγάλου καθρέφτη που μπορεί να αντέξει στο διάστημα; Πώς μπορεί το τηλεσκόπιο να χωρέσει μέσα στο διαστημικό σκάφος; Θα μπορέσει να αντέξει το τηλεσκόπιο την εκτόξευση; 

Αυτό το μάθημα περιλαμβάνει την κατασκευή ενός μοντέλους, καθώς και μαθηματική σύνδεση με την έννοια της ψηφίδωσης. Μια προαιρετική δραστηριότητα είναι η ανακάλυψη της λειτουργίας των τηλεσκοπίων και της σύγκρισης του τηλεσκοπίου James Webb με το τηλεσκόπιο Hubble.

Η ομάδα του POLAR STAR  θα ήθελε να ευχαριστήσει για την προσφορά τους, την ομάδα εκπαιδευτικών που έδωσαν πολύτιμες ιδέες και υλικό για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα: Karen Billingham, Dr. Semra Demircali, Maria Eleftheriou, Paula Galvin και Daniela de Paulis. 

Η δραστηριότητα δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος  POLAR STAR, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (2019-1-FI01-KA201-060780).

Μάθετε περισσότερα: http://polar-star.ea.gr/

No votes have been submitted yet.

View and write the comments

No one has commented it yet.