Age Range

Big Ideas Of Science

Language

Average Learning Time

Works Offline

No

Description

Η δραστηριότητα αυτή ακολουθεί την προσέγγιση του 'Ανοικτού Σχολείου' που έχει ως σκοπό να φέρει τα σχολεία πιο κοντά στις τοπικές κοινωνίες.Αυτή η δραστηριότητα έχει σκοπό να μετατρέψει τους μαθητές σε υπέρμαχους της Κλιματικής Αλλαγής. Οι μαθητές καλούνται να αναλογιστούν γιατί οι περισσότεροιν άνθρωποι δεν πέρνουν στα σοβαρά αυτό το πρόβλημα, να σκεφτούν τις δικές τους συνήθειες και αυτές των γύρω τους και να σκεφτούν πως μπορούν να εμπνεύσουν τους συμπολίτες τους ώστε να αναλάβουν δράση για τον μετριασμό της Κλιματικής Αλλαγής.

Εκπαιδευτικοί Στόχοι:

Μετά το τέλος της δραστηριότητας οι μαθητές θα μπορούν να:

  • καταλάβουν τα βασικά επιστημονικά επιχειρήματα πίσω από την Κλιματική Αλλαγή,
  • καταλάβουν πως κάθε πολίτης επηρεάζεται από την Κλιματική Αλλαγή και πως ο κάθε πολιτης μπορεί να συμμετέχει στην αντιμετώπισή της,
  • συζητήσουν για την Κλιματική Αλλαγή, να εξηγήσουν το φαινόμενο και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό τους

Αυτή η δραστηριότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αυτόνομο μάθημα. Παράλληλα όμως, αποτελεί τμήμα του πακέτου μαθημάτων 'Υπάρχει Κλιματική Αλλαγή;' (για τη πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση) το οποίο μπορεί να εφαρμόσει ο εκπαιδευτικός στο πλαίσιο ενός πιο μακροχρόνιου project. 

Στο πακέτο μαθημάτων, οι μαθητές μπορούν να ξεκινήσουν με το μάθημα που εξηγεί το επιστημονικό κομμάτι που αφορά τον ρυθμό αύξησης της θερμοκρασίας και τις επιδράσεις στο κλίμα της Γης (Ας δούμε την επιστήμη πίσω από τη δημόσια συζήτηση). Στη συνέχεια μπορούν να συνεχίσουν με ένα μάθημα που αφορά το καλλιτεχνικό κομμάτι (Μια καλλιτεχνική ματιά). Τέλος τα παιδιά μπορούν  να συμμετάσχουν στο παρόν μάθημα που ακολουθεί τη προσέγγιση του 'ανοικτού σχολείου' και να ετοιμάσουν μια καμπάνια ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την Κλιματική Αλλαγή (Ενημερώνοντας την τοπική σου κοινότητα).

Το μάθημα αυτό ακολουθεί τις αρχές του καθολικού σχεδιασμού για τη μάθηση (UDL) που αποσκοπεί στη μάθηση χωρίς αποκλεισμούς.

Αξιολογητής: Jens Koslowsky

Το μάθημα αυτό σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου InSTEAM.

No votes have been submitted yet.

View and write the comments

No one has commented it yet.