Age Range

Big Ideas Of Science

Subject Domains

Average Learning Time

Works Offline

No

Description

Со оваа активност  учениците имаат можност да мерат  pH на раствори  со помош на виртуелен pH метар, да се запознаат како разредувањето на растворите со вода влијае врз промената на pH на растворите, да се запознаат со pH  на продукти од секојдневниот живот,  како и  да решавате проблеми предизвикани од киселините и базите во секојдневниот живот

Активноста го користи основното сценарио на научното истражување

Во оваа активноста е искористена виртуена лабороторија на pHET и е наменета за часовите по хемија во 8 одделение

Prior Knowledge Requirements

Основни познавање за својства на киселини, бази и реакција на неутрализација

Rating: 5 - 1 votes

View and write the comments

No one has commented it yet.