Description

Tutki miten James Webb -avaruuskaukoputki (JWST) on rakennettu ja mikä sen pääpeilin muoto on. Tämä aktiviteetti käsittelee kolmea tekniikan kysymystä: Mikä on paras tapa sellaisen suuren peilin tekemiselle, joka voidaan lähettää avaruuteen? Miten kaukoputki saadaan mahtumaan kantorakettiin? Selviytyykö kaukoputki raketin laukaisusta? Opettajat voivat keskittyä näistä niin moneen kuin haluavat.

Tämä tekniikan painotuksen aktiviteetti liittyy suurempiin tieteen ja maailmankaikkeuden teemoihin ja se sisältää yhteyden muotojen matemaattisiin ongelmiin ja geometriaan. Aktiviteetin lopussa on vaihtoehtoinen osa, missä voi tutkia kaukoputken toimintaa ja vertailla JWST:tä ja Hibble-avaruuskaukoputkea. 

Kiitokset kaikesta avusta tämän aktiviteetin tekemisessä Polar Star avustajille Karen Billingham, Semra Demircali, Maria Eleftheriou, Paula Galvin ja Daniela de Paulis.

Tämä aktiviteetti on tehty osana POLAR STAR hanketta (Erasmus+ Programme of the European Union (2019-1-FI01-KA201-060780)

Lisätietoja Polar Star hankkeesta: http://polar-star.ea.gr/

Prior Knowledge Requirements

James Webb avaruuskaukoputken rakentaminen edellyttää riittäviä askartelutaitoja ja peilirakenteen ymmärtäminen perusgeometriaa.

No votes have been submitted yet.

View and write the comments

No one has commented it yet.