Muundaji

Mseto wa Umri

Mawazo Makuu ya Sayansi

Muda wa Wastani wa Kusoma

Hufanya kazi nje ya Mtandao

No

Maelezo

Целиот свет на Земјата зависи од почвата. На растенијата им е потребна како потпора, потоа за вода и минерали .На животните им е потребна затоа што тие се храната со растенијата или со животни кои јадат храна. Почвата е составена од мали парчиња камења или хумус кој се РАСПАДНАТИ ОСТАТОЦИ ОД ИЗУМРЕНИ РАСТЕНИЈА И ЖИВОТНИ.ТЕКСТУРАТА НА ПОЧВАТА МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ ДОКОЛКУ СЕ ДОДАВААТ РАЗЛИЧНИ КОЛИЧЕСТВА ПЕСОК, ПРАВ ИЛИ ГЛИНА. Со менување на текстурата се овозможува да се добијат поволни услови за одгледување на растенијата.

No votes have been submitted yet.

View and write the comments

No one has commented it yet.