Muundaji

Mseto wa Umri

Mawazo Makuu ya Sayansi

Mada ya Somo

Muda wa Wastani wa Kusoma

Hufanya kazi nje ya Mtandao

No

Maelezo

Запознавање со фрактална геометрија. Истражување за плоштина и периметар на сложени форми од квадрати - Квадратна фрактална снегулка на Кох.

Mahitaji ya Awali ya Maarifa

Плоштина и периметар на правоаголни форми и сложени форми од правоаголници, дел од целина во дропки, операции со алгебарски дропки.

Rating: 5 - 1 votes

View and write the comments

No one has commented it yet.